Ce mă inspiră

Ce mă inspiră

Oamenii frumoși. Și când spun frumoși, spun frumoși cu totul: buni, optimiști, binevoitori. Oamenii care se înconjoară de frumos, care oferă frumos și bună dispoziție celor din jur.

Oamenii frumoși. Și când spun frumoși, spun frumoși cu totul: buni, optimiști, binevoitori. Oamenii care se înconjoară de frumos, care oferă frumos și bună dispoziție celor din jur. Care au demnitate, coloană vertebrală, care muncesc pentru visele lor și mai au timp să-i ajute și pe alții să-și urmeze visele.

În sensul acesta, astăzi o să vă vorbesc despre câțiva oameni pe care eu îi consider frumoși și care mă inspiră.

Beyonce

Pentru că luptă pentru drepturile femeilor. Pentru că își echilibrează viața de familie și carieră, fiind una dintre cele mai de succes artiste ale momentului dar și mamă și soție.

Îmi place și faptul că transmite ceva prin muzica ei, piesele ei tratează teme importante, precum ar fi obsesia societății pentru frumusețe, egalitatea dintre femei și bărbați, independența femeii. Promovează valori și cred că e un exemplu bun pentru tinere.

Cel mai bun exemplu în sensul acesta este albumul vizual recent lansat, cu piese ca Pretty Hurts, sau Flawless, unde a inclus și un speech absolut minunat al scriitoarei nigeriene Chimamanda Ngozi Adichie, intitulat “We should all be feminists”. Versiunea integrala a discursului o puteti vedea aici, vi-l recomand cu caldură, este foarte interesant.

Emma Watson

Imi place faptul că Emma Watson a evoluat foarte bine: de la fetița cunoscută pentru rolul lui Hermione din Harry Potter, a ajuns o femeie matură, o actriță remarcabilă. Ea a absolvit cursurile Facultății de Litere, este ambasadoare Unesco și s-a maturizat foarte mult ca actriță în ultimii ani. Mi se pare un model demn de urmat și pe lângă asta îmi place și stilul ei feminin, delicat.

Părinții mei

Nu puteam să scriu despre oameni care mă inspiră fără să îi menționez pe părinții mei. Sunt oameni minunați, muncitori, dedicați familiei și mă simt norocoasă că sunt părinții mei. Sper ca vreodată șă îi pot răsplăti pentru tot ceea ce fac pentru mine, pentru felul în care mă susțin în visele mele, fiind mereu alături de mine.  Sunt un exemplu pentru mine, sper să pot face și eu pentru copiii mei cel putin atât cât au făcut ei pentru mine și sora mea.

 

Oprah Winfrey

Oprah este recunoscuta pentru actele de caritate pe care le face, promovarea culturii, a tinerelor talente și așa mai departe. Ea și-a dedicat viața luptând pentru cauze bune și merită tot respectul nostru.

Brad Pitt si Angelina Jolie

Nu puteam să nu îi menționez. Pe lângă banii donați pentru diverse acțiuni caritabile, Angelina a făcut muncă umanitară în peste 20 de țări defavorizate, precum Sierra Leone, Iraq sau Afganistan. Și cel mai frumos lucru pe care oamenii ăștia l-au făcut după mine, este adopția celor trei copii: Maddox dintr-un orfelinat din Cambodgia, Zahara din Etiopia și Pax, din Vietnam. Au schimbat viața unor copii care altfel ar fi fost sortiți să ducă o viață de greutăți, foame, mizerie. Și faptul că au avut curajul să facă asta, luându-și asemenea responsabilitate pentru toată viața, mi se pare de admirat.

Jamie Oliver

Pentru continua luptă pe care o duce cu promovarea unei diete sănătoase. Jamie Oliver avea de toate: familie, copil, celebritate, dar nu s-a culcat pe o ureche. Prin reality show-ul său, Jamie Oliver’s Food Revolution, Jamie educă publicul să aibă o dietă sănătoasă și echilibrată. A câștigat chiar și un premiu Emmy pentru Outstanding Reality Program.

Share with friends

Comments

comments