Oraș sub formă de sărbătoare

Oraș sub formă de sărbătoare

Vacanța în Barcelona o așteptam de foarte mult timp cu nerăbdare. Simțeam că o să mă îndrăgostesc de acest oraș și nu m-am înșelat.

La plecare, în aeroport ne-am întâlnit cu Inna care zbura spre Barcelona și am avut ocazia să o cunosc  așa cum este ea în viața de zi cu zi, un om mișto și cald. Cunoaște Barcelona mai bine decât noi astfel că ne-a vândut câteva ponturi în legătură cu magazinele și locurile interesante de pe acolo.

Împreună cu toată gașca ne-am rezervat din timp un apartament aproape de plajă, unde ne-am simțit super bine cele 10 zile cât am stat în Barcelona (exceptând momentele când ne băteam pe duș, haha).

Motivul principal pentru care am mers în Barcelona a fost festivalul de muzică electronica Sonar 2015. Am văzut mulți DJ pe care îmi doream foarte mult să-i văd la pupitru, artiști pe care îi ascult și îi apreciez de mult timp, însă FKA twigs a fost genială, exact cum mă așteptam. Festivalul în mare a fost un real succes și abia aștept să mă întorc anul viitor.

În primele zile ne-am închiriat biciclete pentru toată perioada, iar apropos de asta, dacă aveți ocazia să mergeți în Barcelona, vă sfătuiesc să o vizitați pe biciclete pentru că este cel mai frumos mod de a vedea toate obiectivele. Nu vă închipuiți ce senzație este să te plimbi pe bicicletă, noaptea, printr-o Barcelonă pustie, luminată și încărcată de istorie și de monumente.

Mâncarea m-a cucerit încă din prima zi. Am descoperit raiul fructelor de mare, mâncarea mea preferată și cu asta am trait toate cele 10 zile. Recomand crema catalană și Sangria.

La plajă nu am apucat să stau foarte mult pentru că nu sunt o mare fană a bronzului, dar și pentru că am preferat să vizitez și să cunosc orașul cu adevărat.

Anul acesta am sărbătorit Sfântul Ion de două ori, cu aceeași gașcă: prima data în Filipine, pe 7 ianuarie, iar acum în Barcelona, de Nașterea Sf. Ion. De sărbătoarea San Juan, toată lumea iese în stradă sau pe plajă și asistă la spectacolul artificiilor și al pocnitoarelor care durează timp de 24 de ore. Este o atmosferă incredibilă! Barcelona arată ca o sărbătoare și te încarcă de energie pozitivă.

Am încheiat vacanța cu descărcare de adrenalină în parcul de distracții Port Aventura. Îmi e greu să vă explic în cuvinte senzațiile pe care le-am trăit. Ne-am dat de nenumărate ori într-unele dintre cele mai periculoase roller coasters din Europa și mi-aș dori ca fiecare dintre voi să încercați asta măcar o dată în viață.

Share with friends

Comments

comments