Tutorial de Make-up

Tutorial de Make-up

Cred că mulți dintre cei care mă urmăresc pe Facebook știu deja că Alexandra Ghervasuc este make-up artistul meu favorit, cu care lucrez de ceva vreme și care se îngrijește de aparițiile mele publice. Eu am învățat foarte multe de la ea în tot acest timp, de aceea am rugat-o să realizăm împreună un tutorial de make-up, la filmările clipului pentru piesa ”Mesajul meu”. Am vrut să aflați și voi direct de la Alexandra secretele unui machiaj reușit.

”Să lucrez  cu Jo este întotdeauna o aventură pentru mine. Pe lângă omul minunat, talentat și plin de voie bună care este, Jo debordează de o energie fantastică, ce uneori îmi dă bătăi de cap, pentru că îmi este greu să o fac să stea locului la machiaj. Nu suntem la prima colaborare pentru un clip, am lucrat împreună și la clipul “Șoapte” și la “Până vara viitoare”. De data aceasta însă, pentru clipul “Mesajul meu” abordarea atât în look, cât și păr & machiaj a fost diferită. Mesajul piesei este de dragoste, videoclipul nu are o poveste ci transmite o stare, astfel că și imaginea lui Jo trebuia să se încadreze în acest context.

Machiajul nu este unul grafic sau cu elemente foarte bine definite care să atragă atenția asupra detaliilor, ci mai degrabă unul ușor grunge. Tenul a fost hidratat și matifiat pentru ca fondul de ten să reziste multelor ore de filmare. Sprâncenele le-am conturat ușor, Ioana are norocul de a avea sprâncene perfecte, astfel că le-am păstrat forma naturală. La ochi în schimb m-am jucat puțin. N-am mers pe clasicul smokey eyes, ci am împrumutat elemente din acesta. Astfel că pe pleoapa inferioară și pe linia de conjunctivă am realizat un smokey, iar pe pleoapa mobilă am aplicat un fard cremos cu particule irizate, care să capteze lumina din club și să dea iluzia unei pleoape ușor wet, un trend tot mai des întalnit pe catwalk sau în pictoriale de fashion și care mai nou este folosit de tinere la petreceri și în cluburi. La sfârșit, am aplicat gene false (smocuri), pentru a da volum și profunzime privirii, gene pe care de altfel Ioana le iubește.

Pentru buze am rămas în zona neutră, alegând un ruj în nuanță nude. Cât despre conturarea feței, am ales să mă folosesc de tehnica strobing, o nouă tehnică de iluminare, care ajută tenul să capete prospețime și definește trăsăturile feței într-un mod natural.

Nu am vrut să atrag atenția asupra detaliilor, ci mai degrabă asupra mesajului, a stării transmise de Ioana. Dupa părerea mea, este foarte important ca machiajul în general, să completeze un look, să se integreze într-o poveste, să transmită un mesaj sau o stare.”

Alexandra Ghervasuc

Share with friends

Comments

comments

SIMILAR ARTICLES